150 000 евро за творение на Brabus от 80-те?

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » 150 000 евро за творение на Brabus от 80-те?

150 000 евро за творение на Brabus от 80-те?

Моделът 3.6S Lightweight се сторил твърде екстремен на Mercedes

На 150 000 евро е оценен изключително рядък автомобил, дело на Brabus, създаден през 1988 г., базиран на най-мощната версия на скромния Mercedes 190. В края на 80-те години обаче надделява мнението, че творението на Brabus е твърде екстремно за вкусовете на Mercedes и проектът в оригиналния си вид е спрян. 20 години по-късно един от директорите на Brabus съживява колата с име Brabus 190E 3.6S Lightweight и така се ражда един от най-редките седани в съвременното автомобилостроене.

150 000 за творение на Brabus от 80-те?

В края на 80-те години Brabus иска да навлезе на бързо набиращия скорост германски пазар на спортни седани и купета, където вече трупат слава коли като Audi Quattro, BMW M3 (E30) и подсиленият с помощта на Cosworth Mercedes 190 E 2.5-16 E. Проектът на Brabus е базиран на модела на Mercedes, като от тунинг компанията акцентират, че олекотяването на колата е било първостепенна задача, така в историята отива шумоизолацията на купето, климатикът и задните седалки.

Първото представяне на прототипа пред група потенциални клиенти обаче дава неочаквани резултати и се налага климатикът и задните седалки да бъдат върнати в купето. В компанията се отказват от допълнение Lightweight и колите, произведени от Brabus излизат на пазара с означението 190Е 3.6-24.

150 000 за творение на Brabus от 80-те?

Оригиналният вариант на Lightweight е съживен през 2008 г., когато PR директорът на Brabus Свен Грам решава са провери дали компанията може да му сглоби една такава кола по чертежите отпреди 20 години. Под предния капак бушува сериозно доработена версия на 2,6-литровия редови 6-цилиндров мотор на 190Е. Работният му обем е увеличен на 3,6 литра, а голяма част от компонентите на мотора са с преработен дизайн и са изпълнени от по-леки и здрави сплави.

150 000 за творение на Brabus от 80-те?

Техническите данни на 3.6S Lightweight са по-впечатляващи от тези на легендарния му съвременник BMW E30 M3 Evolution II. Творението на Brabus е с мощност 290 конски сили, докато моделът на баварците е с 223, като по отношение на максималния въртящ момент предимството също е на страната на Mercedes.

Другите промени по колата включват преработване на окачването, като в Brabus решават да използват решения от моторните спортове - пружини на Eibach и амортисьори на Bilstein, както и 286-милиметрови дискове. За разлика от съвременните модели на Brabus, 3.6S от края на 80-те трудно може да бъда различен на пръв поглед от масовите версии на 190, което също го прави по-ценен за колекционерите.

Още по темата
  • Brabus превърна Mercedes-Maybach в суперлимузина

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен денМожете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн