Audi A1 Clubsport Quattro Спираща дъха динамика

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Audi A1 Clubsport Quattro Спираща дъха динамика

Audi A1 Clubsport Quattro Спираща дъха динамика

Audi A1 clubsport quattro е творение на спираща дъха динамика и технологично съвършенство. Audi презентира изложбения модел в Рейфниц край австрийското езеро Вьортерзее. Общата голяма среща на феновете на Audi, Seat, Skoda и VW ще се проведе от 1 до 4 юни за 30- ти по ред път.

Audi A1 clubsport quattro е оборудван с класически двигател от Audi- петцилиндров с работен обем 2,5 л., турбо пълнене и директно впръскване на гориво. В сравнение с първоначалната си версия  при моделите Audi TT RS и RS 3 Sportback, мощността на TFSI двигателя е повишена на 370 kW (503 к.с.) и 660 Нм. въртящ момент. Максималният въртящ момент на двигателя се реализира в диапазон от 2.500 до 5.300 оборота.

Турбото, охладителят за въздух, всмукателните и изпускателните тръби са последователно настроени за максимално ускорение. Както и при Audi A4 DTM, ауспухът е разположен в лявата странична част, малко преди лявото задно колело.

Audi A1 clubsport quattro впечатлява и с теглото си от 1.390 кг. Мощният двигател ускорява автомобила за 3,7 сек. до 100 км/ч. За ускорение до 200 км/ч за нужни само 10,9 сек. На четвърта предавка, за ускорение от 80 до 100 км/ч, са нужни само 2,4 сек. Шест степенната ръчна скоростна кутия и системата за перманентно задвижване на четирите колела, които са заимствани от TT RS и допълнително подсилени, предават задвижващата сила перманентно на четирите колела. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Изложбеният модел на Ауди е с нископрофилни гуми с размер 255/30 и 19- цолови джанти от олекотен метал с индивидуален дизайн на турбината. Спирачните дискове са с вътрешно проветряване. Спирачните дискове на предната ос са изработени от подсилена с карбон керамика със специално разработени канали и шест- бутални апарати. На задната ос работят големи стоманени спирачни дискове. Шасито на A1 clubsport quattro е с регулируемо настройване на амортисьорите.

Динамичен и силов: екстериорът
Изложбеният модел има динамично и силово излъчване. Каросерията му е лакирана в матово бяло, като различни елементи от нея поставят допълнителни акценти. Покривът е лакиран в черно и е подсилен от пластмаса с въглеродни влакна. Четирите кръга на емблемата са изработени от масивен алуминий. В забележително оформената предна броня са интегрирани големи, въздухоотвори от две части с карбонови елементи. Т. нар. Singleframe предна решетка е лакирана в черно. Фаровете са с матирани слайдове с лакирано в червено „крило” („Wing”). Два големи въздухоотвора, разположени под предния капак, извеждат топлината от областта на двигателя навън.

Предният калник, вратите и задните странични части са удължени общо с 60 млм. Те образуват хоризонтални „Blister“- ъгли, както при Audi Ur-quattro. В задната си част калниците също са интегрирани отвори, а новите ленти на праговете са изработени от CFK- елементи. Елегантно оформените странични огледала напомнят за високотехнологичния модел R8.

В задната част на автомобила доминира задният спойлер, който с двойната си структура се грижи за отлично задвижване на задната ос. Дизайнът на задните светлини е в тъмен цвят. Те заедно с големия, затворен дифузор подсилват задната визия на A1 clubsport quattro.

Като компактен и спортен модел със значително повишена мощност, изложбеният модел е без задни седалки. На тяхно място са поставени голяма напречна града за допълнително подсилване на каросерията и отделение за каски. Батерия за стартера, настроена за оптимизация на скоростта, е позиционирана в задната част на автомобила под двете отделения за вещи.  Infotainment система, MMI- дисплей и високоговорител не са част от строгата високотехнологична концепция. Спортните седалки са заимствани от Audi R8 GT, имат специфична спортна форма, изработени са от олекотен материал подсилен с въглеродни влакна и са допълнени с четириточкови колани.

Интериорът е тъмносив. Някои от елементите са изработени от подсилващи, матово лакирани CFK елементи. Подсилващият CFK материал на спортния волан е обвит в кожа. Върху средната конзола са поставени превключватели. Три допълнителни инструмента показват налягането на маслото, налягането при зареждане и бордовото напрежение.

Средната конзола и седалките са покрити с кожа, тоновете на шевовете хармонизират цветово. Лостът за превключване е изработен от алуминий, горната повърхност на педалите  и носещата повърхност на стъпалото са изработени от неръждаема стомана. Червени контури са поставени върху дръжките на вратите, жабката и отделенията за вещи.


Източник: rs-auto.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн