ADAC съветва - електромобил или автомобил с ДВГ?

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » ADAC съветва - електромобил или автомобил с ДВГ?

ADAC съветва - електромобил или автомобил с ДВГ?

Колите на ток са по-добра инвестиция в дългосрочен план, показва проучване в Германия

Германският автомобилен клуб (ADAC) публикува проучване на разходите за експлоатация на електрически автомобили в сравнение с коли на бензин и на дизелово гориво. Резултатите са интересни. Всъщност, ако сте се спрели на електромобил, опитайте се сами да изчислите дали той е по-изгоден от такъв с ДВГ.

По-изгоден ли е електромобилът от такъв с ДВГ?

За да има обективност, в списъка с критериите са включени важни фактори: застрахователни разходи, транспортни такси, разходи за поддръжка и ремонт, износване на гумите и, разбира се, разходи за електроенергия или гориво. Следва да се отбележи, че изчисленията по последната точка са извършени въз основа на "живи" показатели, а не на паспортни данни.

По-изгоден ли е електромобилът от такъв с ДВГ?

Една от най-важните победи за електрическите автомобили е по-бавната им загуба на стойност. Това е млад пазар с малко предложения "втора ръка". Освен това електромобилите са доста надеждни, така че цената им пада по-бавно в сравнение с аналогичните модели с ДВГ. Последните в крайна сметка се оказват по-скъпи при ежедневна употреба.

По-изгоден ли е електромобилът от такъв с ДВГ?

Цената на 1 км пробег с BMW i3 струва в Германия 53,6 евроцента, а за бензиния BMW 218i Active Tourer тази цифра е 60,6. При дизеловия BMW 218d цената на километър пада до 57,4 евроцента, но все пак остава по-висока от тази на електрическото i3.

По-изгоден ли е електромобилът от такъв с ДВГ?

Hyundai Ioniq Electric изминава 1 километър за 49 цента, а бензиновият i30 - за 51.4. Дизеловият се справя с 52. Renault Zoe "иска" за 1 км пробег 48 цента, а бензиновият Renault Clio е по-евтин - 36.4.

По-изгоден ли е електромобилът от такъв с ДВГ?

Резултатите от проучването на другите автомобили бяха още по-нееднозначни: Smart Fortwo Coupe EQ/бензинов Fortwo: 36.9/38.7; VW e-Up/бензинов VW Up: 39.1/34.0; VW e-Golf/бензинов 1.5 TSI/дизелов 1.6 TDI: 48.6/49.0/47.0; Tesla Model X 100D/дизелово Audi SQ7 TDI: 131.9/137.7.

По-изгоден ли е електромобилът от такъв с ДВГ?

Германците стигат до извода, че ако сте готови първоначално да харчите повече пари за закупуване на кола и не се страхувате от ограничения пробег, електрическит автомобил може да се превърне в подходящо средство в дългосрочен план. Освен това електромобилите днес могат да бъдат закупени в почти всеки клас. За тези обаче, за които е важно почти непрекъснато да са в движение и да зареждат бързо, изборът е очевиден.

Още по темата
  • 50% от електромобилите се движат по улиците на 25 града
  • Израелци предлагат електромобилите да се зареждат... с вода

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен денМожете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн