"Американското" Ferrari отива на търг

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » "Американското" Ferrari отива на търг

"Американското" Ferrari отива на търг

Очаква се моделът 375 America Vignale да бъде продаден за 5 млн. долара

Ferrari 375 America Vignale отдавна вече не е просто автомобил, а доста добра инвестиция. При това много красива и елегантна. Сега един такъв модел ще бъде продаден на търг, а цената му не е по джоба на всеки.През 1954 г., за разглезената  американска клиентела, Ferrari произвежда само 12 бройки от тези купета. Основа за тях става европейският спортен автомобил 250 GT, като мощността на 4,5-литровия V12 двигател е увеличена до 400 коня, а салонът наситен с допълнително оборудване за повече комфорт.

Освен мизерния тираж, автомобилите от серията се различават помежду си, защото, както в доброто предвоенно време, каросериите за тях се правят в различни ателиета. По отношение на този образец с номер на шасито 0327 AL, тя е изработена от Vignale (още преди италианското ателие да бъде купено от Ford). Това Ferrari е звездата на автомобилното изложение в Женева през 1954 г.Първият собственик на великолепния двуцветен автомобил (бордо, съчетан със сив металик) е роденият в Уисконсин, щата Милуоки, милионер Робърт Си Уилки, собственик на състезателния отбор Leader Cards от Индикар. По-късно колата преминава през ръцете на няколко изтъкнати колекционери, сред които прочутата колекция "Блекхоук" и вносителя на Ferrari в САЩ Фриц Кройманс, като освен това участва във всевъзможни конкурси за красота.Приблизителната цена на напълно обновеното Ferrari 375 America Vignale варира от 3,5 до 5 милиона долара. Дали автомобилът ще бъде продаден за определената сума или за повече, ще стане ясно на 24 август по време на търга в град Монтерей, щата Калифорния.

Снимки: Ferrari

Още по темата
  • Първото Ferrari F50 се продава
  • Продава се Ferrari Enzo на Михаел Шумахер

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен денМожете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн