Автомобилните босове не приемат Tesla като заплаха

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Автомобилните босове не приемат Tesla като заплаха

Автомобилните босове не приемат Tesla като заплаха

Китайците обаче са на различно мнение

Някои от най-големите шефове в автомобилната индустрия продължават да смятат, че Tesla и Илон Мъск не застрашават статута им на властелини на световния пазар. Въпреки все по-бързото развитие на електрическите технологии и нарастването на продажбите на електромобили в цял свят. Да не говорим за развитието на имиджа на Tesla, като марката е все по-близо до култовия статут на Apple.

Автомобилните босове не приемат Tesla като заплаха

„Ние смятаме Volkswagen за компанията, която може да спре Tesla, защото ние имаме възможности, с които Tesla не разполага”, заяви главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс. Високопоставен шеф на Toyota Северна Америка демонстрира сходна позиция.

„С оглед на това, че цената на галон бензин е под 2 долара, развитието на Tesla и електромобилите изобщо не ме притеснява. Model 3 ще е страхотен електромобил, но днес едва под половин процент от продажбите се дължат на електромобилите”, обясни той. И това отношение не е от вчера.

Още през 2014 година шефът на Mercedes САЩ Стив Кенън обясни, че купувачите са се насочили към Tesla, тъй като сега е „модерно и готино” да имат електромобил, но никой от клиентите на компанията на Мъск няма да се задоволи само с един автомобил. Освен това, Кенън е твърдо убеден, че едва ли ще бъде изградена мрежа за зареждане на електромобили, която да издържи на натиска на задаващото се масово търсене.

Нещо, което отсъства като проблем при традиционните автомобилни производители. Въпреки, че развитието на мрежата зарядни електростанции в Щатите е изключително бързо и в следващите няколко години броят им ще се изравни с този на бензиностанциите.

Но в същото време китайските производители на електромобили възприемат съвсем сериозно Tesla и се готвят да се борят с компанията на Мъск – първо по отношение на качеството, след това и да вземат аванс по отношение на бройката произведени автомобили.


Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн