Британци разкриха защо не работи автопилота на Tesla

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Британци разкриха защо не работи автопилота на Tesla

Британци разкриха защо не работи автопилота на Tesla

Учени настояват системата за автономно придвижване да бъде кръстена по друг начин

Изследователският център Thatcham Research, основан преди половин век от Асоциацията на британските застрахователи (ABI), започна тестове на автомобили, оборудвани с автономни системи за движение. Британците дори показаха видео, демонстриращо реално пътно-транспортно произшествие с участието на Tesla Model S.

Британци разкриха защо не работи автопилота на Tesla

На собственият си изпитателен полигон в Апър Хейфорд (местност в близо до Оксфорд) експертите от центъра демонстрират как движещият се в режим Autopilot лифтбек сам спира пред неподвижен автомобил на пътя. След това обаче настройките се променят и Model S се движи след друго превозно средство, което в последния момент сменя лентата. Оказва се, че системата Autopilot на електромобила не е готова за подобно нещо и той се врязва в макет на спряла кола.Британците са подтикнати да направят подобен експеримент след многото напоследък катастрофи с автомобили на Tesla, при които дори имаше жертви. Те подкрепят защитниците на правата на потребителите и също се включват към искането, според което Tesla трябва да промени името на своята система. Според специалстите, названия като Autopilot, ProPilot и тем подобни, не са правилни и дават ненужна увереност на шофьорите в способността на автомобилите им.

От центъра настояват термина „автономен” да бъде забранен, като вместо него да се използва „автомобил с асистенти". В Thatcham Research са убедени, че пълноценни безпилотни превозни средства в момента на пътя няма. Както и няма шансове те да се появат в скоро време.

Всичко това обаче е само второстепенна цел. Главната задача на центъра е да се направи рейтинг за застрахователни компании за безопасността именно на автомобилите с „асистенти”. На тази основа ще бъдат определени и застрахователните тарифи. Британците обещават да разкрият всички резултати от изпитанията през есента.

Снимка и видео: BBC

Още по темата
  • Автопилотът на Tesla се удари в полицейска кола
  • Бъдещият автопилот на BMW мина на червено

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен денМожете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн