Електрическото бъдеще на Формула 1 е в ръцете на един човек

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Електрическото бъдеще на Формула 1 е в ръцете на един човек

Електрическото бъдеще на Формула 1 е в ръцете на един човек

Босът на Формула Е Алехандро Агаг трябва да позволи това да се случи

Някогашният технически директор на Ferrari Рос Браун, който след това последователно извървя пътя от собственик на отбор до спортен директор на Формула 1 обяви, че в бъдеще световният шампионат може да мине на електрическо задвижване. Браун не се ангажира с точна прогноза и се задоволи с очаквания, че това може да стане след „пет, десет години или когато това стане необходимо”.

И това далеч не е еретична мисъл за феновете на Формула 1, които вече преглътнаха 1,6-литровите V6 мотори, работещи с две хибридни системи, чиято обща мощност отива към 1000 конски сили.

Електрическото бъдеще на Формула 1 е в ръцете на един човек

Проблемът е, че вече има световен шампионат с едноместни електрически формули и той си е гарантирал статута на единствена такава надпревара под шапката на ФИА. Това обяви създателят и главен изпълнителен директор на Формула Е Алехандро Агаг, който поясни, че до 2039 година Формула Е ще е единственият шампионат с електрически формули.

А ако Формула Е и ФИА удължат сделката си, като Агаг обясни, че не вижда причина това да не стане, във Формула 1 ще трябва да чакат още дълго време. Или да преговарят с него, за да могат да използват електрическо задвижване.

Агаг вече успя да направи силно впечатление на важните клечки във Формула 1 и световния моторен спорт. Той създаде от нулата Формула Е, шампионатът навъртя 4 сезона, интересът към него расте, състезанията са в някои от най-големите и интересни градове в света, а автомобилните производители и спонсорите буквално се тълпят на входа на Формула Е. И Жан Тод, президентът на ФИА гледа на Формула Е като на любимото си дете.

„Рос заяви, че Формула 1 може да стане електрическа в следващите 10 години, но истината е друга – това не може да стане – беше категоричен Агаг. – Формула Е има ексклузивна сделка с ФИА за това да е електрическият шампионат на федерацията, договорът е за 25 години,а от него са минали едва 4.”

И както винаги, след поредното си силно изказване, Агаг отново обясни, че Формула Е все още е твърде малка в сравнение с Формула 1, че двата шампионата не се конкурират, но пък идеално се допълват.

Може би Рос Браун вече не е на същото мнение.

Още по темата
  • Канадски милиардер купи на сина си отбор във Формула 1

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен денМожете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн