Германци избраха най-добрите малки коли

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Германци избраха най-добрите малки коли

Германци избраха най-добрите малки коли

Skoda Citigo се оказа най-икономичният модел в клас A

Европа е един от пазарите, на който добре се продават автомобилиje от най-малките класове – B и A. Последните се наричат още „сити-кар” (градски коли), като се търсят най-вече заради компактните им размери и ниския разход на гориво. Това накара експертите от германското издание AutoBild да направят класация на моделите от този клас, като за целта проверят реалния им разход на гориво.

Германци избраха най-добрите малки коли

На първо място се класира Skoda Citigo, чийто двигател харчи 4,4 л/100 км при обявени стойности от производителя 4,1 л/100 км. Чешкият сити-кар изпреварва в класацията своя испанския брат Seat Mii, който разчита на същия мотор. Неговият реален разход се е оказал 4,5 л/100 км.

Третата позиция е за Peugeot 108, чийто двигател по паспортни данни трябва да харчи 3,8 л/100 км, но при тестовете на немците е показал 4,6 л/100 км. Същият разход има и следващият модел – Fiat 500 с 1,3-литров мотор с 85 к.с.

На пето място се класира VW Up BlueMotion Technology high up! Той представлява двойник на Skoda Citigo и Seat Mii, но задвижващият му агрегат разполага със 75 к.с. Съответно и разподът на гориво е по-висок – вместо обявените от Volkswagen 4,2 л/100 км, мъникът харчи 4,8 л/100 км.

В първата десетка попадат още Citroën C1 VTi 68 Feel и Toyota Aygo x-play touch с агрегати с мощност 69 к.с. При френския модел специалистите са отчели разход от 4,9 л/100 км, а при японския – 5,0. В същото време двата производителя твърдят, че колите им харчат 4,1 л/100 км.

Следва Renault Twingo Energy TCe 90 с мотор с с 90 к.с., който би трябвало да покаже разход от 4,3 л/100 км, но по време на тестовете той е бил по-висок – 5,1 л/100 км.

Последните две места са за VW Up move up! и VW Up up! TSI Blue Motion Technology, като при първия моторът е с 60 к.с., а при втория – с 90. От Volkswagen са посочили разход съответно от 4,5 и 4,4 л/100 км, но се е оказало, че реално той е съответно 5,1 и 5,2 л/100 км.

Снимка: Skoda

 

Още по темата
  • Най-икономичните градски модели на пазара
  • Топ 5 на най-икономичните нехибридни автомобили

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн