Great Wall инвестира 2,5 млрд. евро в електромобили

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Great Wall инвестира 2,5 млрд. евро в електромобили

Great Wall инвестира 2,5 млрд. евро в електромобили

Сумата ще бъде набавена чрез продажба на акции

Китайската компания Great Wall Motors, автомобилите на която се произвеждат и в България от Литекс Моторс, стартира мащабна разработка на автомобили от нов тип, в които ще инвестира около 2,5 млрд. евро, съобщават от българското представителство на производителя.

Снимка: Литекс Моторс

Сумата ще бъде набрана чрез продажба на акции - общо 387,0076 милиона, които Great Wall Motors изнесе от началото на юли на китайската фондовата борса. Единичната стойност на акция няма да е под 6,30 евро, или общо около 2,5 млрд. евро., сочи информацията. Набраната сума ще влезе във фонд, който ще се използва за развойна дейност, тестове и производство на електромобили и плъгин хибриди, интелигентни автомобили и техните основни части.

От Great Wall Motors коментират, че автомобилите с алтернативното задвижване са бъдещето на автомобилостроенето. С нарастването на нуждата от оптимизиране на изразходваната енергия и чувствителността на обществото към проблемите свързани с опазването на околната среда, както и засилената държавна подкрепа в тази посока, китайските еко автомобили бързо напредват.

Базирайки се на съществуващите и най-добре продаваните си модели, Great Wall Motors ще създаде платформа за серийно производство на автомобили с нов тип задвижване, което да им позволи плавното преминаване от бизнеса с традиционни автомобили към бизнеса с автомобили, задвижвани по алтернативен начин, сочи информацията. По план, в производство трябва да влязат ключови компоненти като интелигентни трансмисии, съвсем нови задвижващи системи и ново поколение контролери за тях, както и разработването на система за зареждане на батерии за електромобили.

Учреденият фонд ще бъде използван също и за развитие на нови системи за електронен контрол в новите модели на марката - адаптивен круиз контрол, система за улесняване на шофирането през нощта, система за автоматично паркиране, интелигентна идентификация на пътя и др.

Паралелно с тази информация, компанията отчете и продажбите си за първото полугодие на 2015 и отделно само за месец юни. За първите шест месеца на годината в световен мащаб продажбите на Great Wall Motors са скочили с 19,56% на годишна база, което означава 415 000 автомобила общо. От тях 334 900 са представители на SUV сегмента, като само за юни продадените SUV–та на Great Wall са 50 828. От представените данни става ясно, че продажбите в сегмента бележат ръст с 48.7% в световен мащаб. За първото полугодие компанията успява да реализира на пазара още 27 800 леки автомобили и 52 700 пикапа, 6 189, от които, са продадени през юни.


Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн