Как петролните гиганти се готвят за електромобилите

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Как петролните гиганти се готвят за електромобилите

Как петролните гиганти се готвят за електромобилите

Някои от тях инвестират сериозно в зарядни станции

Все повече анализатори на световния енергиен пазар обръщат внимание на факта, че петролните гиганти полагат сериозни усилия, за да се включат на скорост в бизнеса с електромобили, тъй като настъплението им вече изглежда необратимо. Вече всички големи автомобилни компании разработват електрически и електрифицирани модели, а търсенето на екологичните автомобили продължава да расте, като тук не става въпрос за пазари като Норвегия или Израел.

Как петролните гиганти се готвят за електромобилите

Китай е най-големият пазар за електромобили в световен мащаб, а ръстът на продажбите им в Северна Америка е вече устойчив. Какво могат да направят петролните гиганти, че да има бизнес и за тях при навлизането на електромобилите?

Според изданието Energy Voice, петролните компании са най-активни в инвестирането в мрежи от зарядни станции, така те отново ще могат да продават „гориво” на шофьорите, макар и под формата на електрическа енергия.

Френският Total вече придоби една такава компания . Direct Energie, а най-напред реагираха в Shell, тъй като първата такава сделка беше за тях – купуването на британската верига зарядни станции First Utility.

Интересното е, че Shell реализира едновременно две стратегии за по-бързо навлизане на пазара на зарядните станции. Първата е свързана с покупката на оператора на зарядни станции NewMotion, който управлява 30 000 зарядни точки в 25 европейски държави. Освен това, Shell вече инсталира и собствени станции за бързо зареждане, които се развиват под марка на гиганта – Shell Recharge, като експанзията тръгна от Лондон.

Друг гигант – BP, също инвестира в зарядни станции. Компанията наскоро обяви покупката на Chargemaster – фирмата, която претендира да е най-голямата в този бранш във Великобритания. Chargemaster контролира 6500 обществени точки за зареждане и още 30 000, които са в частни сгради и домове.

BP Chargemaster планира инсталирането на ултра бързи зарядни станции, които ще позволяват зареждане на електромобили в рамките на 10 минути. Това се смята, че ще е най-успешното бизнес решение на BP в близко бъдеще, тъй като много от собствениците на електромобили във Великобритания и Европа нямат възможност да ги зареждат у дома, а с такива зарядни станции това изискване ще отпадне и компанията ще може да конкурира времето за зареждане на конвенционален автомобил на бензиностанция.

Още по темата
  • Електромобилите заплашват световните продажби на петрол

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн