Канадски милиардер купи на сина си отбор във Формула 1

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Канадски милиардер купи на сина си отбор във Формула 1

Канадски милиардер купи на сина си отбор във Формула 1

Лорънс Строл и няколко инвеститори спасиха фалиралия Force India

Консорциум инвеститори, водени от канадския милиардер Лорънс Строл са новите собственици на фалиралия тим от Формула 1 Force India. Така очакванията, че Лорънс ще купи отбор на сина си Ланс в световния шампионат се оправдаха напълно.

Канадски милиардер купи на сина си отбор във Формула 1

Сега Ланс кара втория си сезон в Williams, но сривът в представянето на британския тим породи слухове, че семейство Строл може да насочи инвестициите си към друг отбор.

От началото на годината се говори за възможността Строл да купи Force India, но Вижай Малия искаше много висока цена и до последно държеше на нея. Според непотвърдена информация, Строл плаща 40 милиона долара на година, за да кара Ланс в Williams.

Лорънс Строл е успял да събере интересни инвеститори, които да подкрепят офертата му за Force India, която вчера е била приета от синдика. В консорциума влизат канадски предприемачи, бизнесмени от света на модата като Джон Айдъл, Джон Маккоу-джуниър, който иначе инвестира само в телекомуникационни компании и бизнес партньорът на Лорънс – Сайлъс Чу.

След сделката кредиторите на Force India ще си получат всички пари, всичките 405 работни места в тима ще бъдат спасени, а тимът получава свежи пари, за да продължи участието си в световния шампионат във Формула 1. Сред най-големите кредитори на отбора са Mercedes, който доставя моторите за болидите и пилотът Серхио Перес, като точно те дадоха началото на производството по несъстоятелност, за да се избави тима от Малия и да се намерят нови собственици.

Освен консорциумът на Строл, още няколко компании са подали заявления, че искат да купят Force India – два американски консорциума и една британска фирма. Оттук нататък се очаква, че Ланс ще се прехвърли във Force India, като най-смелите прогнози са, че това ще се случи още преди края на сезона, а Williams ще трябва да си търси начин да оцелее без парите на канадците.

Force India завърши на 4-о място при конструкторите във Формула 1 в предишните две години, но този сезон върви по-назад, тъй като заради липсата на пари развитието на колата спира на няколко пъти. Със Серхио Перес и Естебан Окон сега тимът е на 6-ото място, на 7 точки от Haas на петата позиция.

Още по темата
  • Твоят татко ще ти купи ли отбор от Формула 1?

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен денМожете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн