Най-добрите коли според англичаните: 1. Peugeot, 2. Kia, 3. Alfa Romeo

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Най-добрите коли според англичаните: 1. Peugeot, 2. Kia, 3. Alfa Romeo

Най-добрите коли според англичаните: 1. Peugeot, 2. Kia, 3. Alfa Romeo

Извън изненадващите лидери, в годишната анкета на Auto Express доминират японците

Ако запитате гордите англичани кои са трите най-добри коли в момента, едва ли бихте очаквали да ви цитират в отговор една френска, една корейска и една италианска марка. И все пак точно такива са резултатите от тазгодишното проучване Driver Power на влиятелното издание Auto Express.

Най-добрите коли според англичаните: 1. Peugeot, 2. Kia, 3. Alfa Romeo
Peugeot 3008 е с най-високата оценка от собствениците си

Всички класации за качество на автомобилите са, повече или по-малко, субективни. Затова редакторите на Auto Express са решили да отидат до другата крайност и да заложат изцяло на субективните мнения - но не своите, а на реалните собственици. Всяка година те провеждат своето Driver Power проучване сред хиляди притежатели на нови автомобили. Отговорите са систематизирани в девет категории: двигател и скоростна кутия, външен вид, интериор и комфорт, практичност и протранство, управление и возене, безопасност, разход и поддръжка, надеждност и качество на сглобката, мултимедия и свързаност. Накрая автомобилите са класирани според средната си оценка по всички показатели.

Разликите между моделите не са особено големи, но все пак Peugeot 3008 излиза убедително начело. Френският кросоувър печели много висока оценка за външен вид, интериор и дори за качество на сглобката (нашия тест на 3008 можете да видите тук).

Най-добрите коли според англичаните: 1. Peugeot, 2. Kia, 3. Alfa Romeo
Френският кросоувър печели много високи оценки за външен вид, интериор и, което е новост за марката, за високо качество на сглобката

На втора позиция е Niro, новият хибриден кросоувър на Kia, който е оценен най-високо за мултимедия и аудиосистема. Третото място е за Alfa Romeo Giulia, който - неособено изненадващо - печели първата позиция като пътно поведение.

По-нататък челната десетка изглежда малко по-очаквано, с по два модела на Toyota и Lexus, един на Honda, още една Kia и eдна Skoda. Най-челно класираният германски автомобил е Volkswagen Golf - на 18-о място, като в Топ 20 попадат още осем японски модела.

На дъното откъм задоволство на клиентите са предимно французи: Renault Captur, Peugeot 208, Citroen C4 Cactus, а с най-нисък рейтинг е Dacia Sandero (85.95%). Дори и този показател е относително висок на фона на предишни анкети, тоест клиентите като цяло са все по-доволни от автомобилите си.

Най-добрите коли според англичаните: 1. Peugeot, 2. Kia, 3. Alfa Romeo
Собствениците на Alfa Romeo Giulia докладват доста голям брой повреди, но според тях пътното поведение на колата напълно компенсира това

Важно е да се подчертае обаче, че това е класация за общо задоволство, а не за надеждност. Клиентите са запитани и в колко от случаите автомобилът им е дал дефекти през годината, но там резултатите изглеждат по съвсем различен начин.

При Peugeot 3008 например 11% от собствениците докладват за повреди, докато при Alfa Romeo Giulia става въпрос за цели 40.3%. За сметка на това при класираната на четвърто място Toyota Prius поправки са се наложили само при 6.1% от анкетираните.

ПЪРВИТЕ 10:
Peugeot 3008 (93.88), Kia Niro (93.07), Alfa Romeo Giulia (93.06), Toyota Prius (93.04), Lexus RX (92.99), Lexus NX (92.90), Kia Sorento (92.85), Toyota Verso (92.83), Honda Civic (92.50), Skoda Octavia (92.45)

ПОСЛЕДНИТЕ 10:
Kia Picanto (88.89), Opel/Vauxhall Corsa (88.70), Hyundai i10 (88.51), Nissan Pulsar (88.19), Renault Captur (88.13), Fiat 500X (87.92), Сitroën C3 (87.77), Peugeot 208 (86.73), Citroën C4 Cactus (86.01), Dacia Sandero / Sandero Stepway (85.95)
 

Още по темата
  • Най-надеждните коли в отделните класове

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен денМожете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн