Tesla отвори вратите на Gigafactory

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Tesla отвори вратите на Gigafactory

Tesla отвори вратите на Gigafactory

Производството в съвместното с Panasonic предприятие стартира в края на тази година

Американският производител на електрически автомобили Tesla официално отвори вратите на своя нов завод, за да демонстрира как ще изглежда най-голямата в света фабрика за производство на литиево-йонни батерии, предава Bloomberg.
Tesla отвори вратите своя гигазавод
Gigafactory от птичи поглед. Снимка: Ройтерс

Строежът на съоръжението, което Tesla определя като гигазавод, стартира преди около 2 години. Към момента са завършени 14%, като се предвижда финализирането на строежа да бъде след около 3-4 години.

"Това ще бъде не само най-голямото съоръжение за производство на батерии, но и една от най-големите сгради в света", коментира главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. И уточни, че заводът, в който са инвестирани близо 5 млрд. долара, ще се простира на площ от близо 930 000 квадратни метра и ще има около 10 000 служители.

Изграждането и оборудването на завода, който се намира в пустинята Невада и е съвместен проект с японския технологичен гигант Panasonic, е основен приоритет за Tesla. Съоръжението ще доставя батерии за новия достъпен модел на марката - Model 3, който вече получи 400 000 предварителни поръчки от клиенти. Плановете на компанията предвиждат годишното производство на електрически коли Tesla да нарасне до около 500 000 до 2018 г.

Tesla и Panasonic планират до края на тази година да бъдат завършени около 31% от строителството. Заводът, чийто покрив ще бъде изцяло покрит със слънчеви батерии, трябва да произвежда към 2018 година батерии с общ капацитет от 35 гигаватчаса - достатъчно електроенергия да захрани Ню Йорк за повече от половин година. Напълно завършената фабрика ще може да произвежда до 150 гигаватчаса годишно.


Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн