В Англия пропищяха от хакери-автокрадци

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » В Англия пропищяха от хакери-автокрадци

В Англия пропищяха от хакери-автокрадци

Полицията не успява да се справи с престъпниците

Все повече стават случаите на откраднати луксозни коли във Великобритания, в които главна роля играят хакери. Дръзките престъпници копират eлектронните ключове на автомобилите и без проблем стартират двигателя. Нещо повече – те действат толкова бързо, че не се притесняват да отмъкват лимузини дори от охраняеми паркинги.

В Англия пропищяха от хакери-автокрадци

Медиите на Острова съобщават, че бандитите действат като героите на филма „Да изчезнеш за 60 секунди”. Те не само успяват да проникнат в автомобила, като изключат алармата, но също така блокират GPS-а на колите и това прави почти невъзможно откриването на превозното средство. Откраднатите машини бързо се изнасят в чужбина, където се препродават или разглобяват за резервни части.

Последните две кражби са се случили в Есекс, където двама мъже не се притесняват да проникнат в двора на един от домовете. С помощта на лаптоп те отварят Mercedes, струващ 45 000 паунда, стартират двигателя, след което бързо изчезват с автомобила. Цялата процедура продължава няколко минути, като е записана от охранителните камери в двора. Лицата на крадците обаче са добре скрити с качулки.

В Англия пропищяха от хакери-автокрадци

Въпреки взетите от местните жители мерки само седмица по-късно бандитите се връщат в района и от друг двор отмъкват още по-скъп Mercedes. Този път те действат още по-бързо, тъй като собственикът на колата ги вижда през прозореца и се обажда на полицията. Патрулът пристига само за няколко минути, но от колата и от крадците няма следа.

Според властите, се забелязва увеличение на подобни случаи не само във Великобритания, но и в Европа, САЩ и Канада. И въпреки, че колите са снабдени с най-модерни системи за защита, това не помага по никакъв начин. Затова експертите препоръчват ключа на автомобила да се държи в метална кутийка, която го защитава от електронни сигнали. В подобни случаи превозното средство е в относителна безопасност.

Снимки: Therichest0.imgix.net
 

Още по темата
  • Колите са потенциално застрашени от кибератаки

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн