Вижте най-странното Porsche 911

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Вижте най-странното Porsche 911

Вижте най-странното Porsche 911

Каросерията е дело на Нучо Бертоне по поръчка на калифорнийския дилър на марката

Porsche 911 е сигурно автомобилът с най-разпознаваеми форми от създаването на модела до днес, 55 години по-късно. Съществуват обаче и някои екземпляри 911, които на пръв поглед изобщо не приличат на легендарния модел. Те са редки, изключително скъпи и винаги идват с интересна история.

Вижте най-странното Porsche 911

Представяме ви едно 911, което изобщо не прилича на своите събратя, но е истинско Porsche. Неговата история стартира през 1965 година, когато дилърът на Porsche в Калифорния Джон фон Нойман държи да получи открита версия на 911. Кабрио вариантите на 356, включително и Speedster, който е създаден с помощта на Фон Нойман, са много популярни в Калифорния, но след края на производството на 356, Porsche вече не разполага с открит автомобил.

Ще минат няколко години преди да се появи 911 Targa, а Фон Нойман, който е запознат с плановете за колата, не е убеден, че тя ще се окаже успешна. И затова решава да действа сам.

Той успява да купи от Porsche шаси на 911 и наема Нучо Бертоне, за да създаде каросерията на колата. Получава се интересен италиански автомобил, който напомня за друго творение на Бертоне – FIAT 850 Spider, който също дебютира през 1965 година. По-важното е, че този автомобил не прилича на нито една от познатите ни коли на Porsche – нито преди 1965, нито след това.

Вижте най-странното Porsche 911

Колата получава означението 911 by Bertone и дебютира на салона в Женева през 1966 година, като идеята е да се провери дали ще привлече достатъчно интерес, за да стигне до серийно производство.

Фон Нойман сам финансира този проект, но истината е, че окончателното решение за евентуалното производство на кабриолета е в ръцете на Porsche. За съжаление, по време на салона не идва нито една поръчка и Фон Нойман се отказва от плановете си, като решава да запази прототипа за лична употреба.

След Фон Нойман собственици на колата са няколко колекционери, като автомобилът получава 2-литров боксер от 911 S, както и колела от 914-6.

По-късно този месец уникалният и също така крайно нетипичен 911 ще излезе на търг в Пебъл Бийч, като се очаква цената му да е между 700 000 и 1 милион долара.

Още по темата
  • Новото Porsche 911 свали камуфлажа (ВИДЕО)

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен денМожете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн