Volkswagen налива в електрически технологии

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Volkswagen налива в електрически технологии

Volkswagen налива в електрически технологии

Концернът обмисля създаването на собствена фабрика за батерии

Германският автомобилен концерн Volkswagen възнамерява да построи собствена фабрика за батерии и акумулатори. Подобен завод би могъл да струва до 10 млрд. евро, пише германският икономически всекидневник Handelsblatt, като се позовава на свои източници. Според медията едно от възможните местонахождения за фабриката е Залцгитер.
Volkswagen налива в електрически технологии
Снимка: Ройтерс

Според Handelsblatt мениджмънтът на VW обмисля подобна възможност, за да намали зависимостта си от азиатски производители.

Говорител на VW е заявил, че „компанията не коментира спекулации“, като е добавил, че по принцип компанията обръща сериозно внимание на „електромобилността“.

Volkswagen си постави за цел да стане лидер в областта на елекромобилността до 2018 г.

От друга страна, и представителите на работническите съюзи в Daimler, Volkswagen и BMW от години се застъпват за производство на батерии в страната. При това става дума преди всичко за производство на батерийни клетки, считани за ключ към пробива на пазар на електроколи, защото засега ограничават възможната дистанция, която може да се премине с едно зареждане, и оскъпяват като цяло производството.

В този аспект Германия е застрашена да стане зависима от преди всичко азиатски производители. Затова редица местни концерни обмислят възможността да поемат по пътя на американския пионер в областта Tesla, който заедно с Panasonic изгражда най-голямата засега подобна фабрика в света, чийто производствен старт е планиран за 2017 г.

Въпреки това обаче досега автомобилният бранш като цяло се съмняваше в икономическата съобразност на подобен завод. В края на 2015 г. Daimler преустанови строежа на подобен завод в Кеменц, Саксония.

В случая на Volkswagen казусът касае и бъдещето на завода за двигатели в Залцгитер, където се произвеждат традиционни мотори. През март ръководителят на работническия съвет на концерна Бернд Остерло е предупредил по време на Общо събрание, че в следващите 10 до 15 години заводът ще „бъде поставен пред проблем със заетостта“ заради промяната на технологиите зад двигателите.

Още икономически новини с автомобилна тематика четете в Investor.bg


Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн