Volkswagen влиза в нов скандал – този път с електромобили

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Volkswagen влиза в нов скандал – този път с електромобили

Volkswagen влиза в нов скандал – този път с електромобили

Компанията отзовава 124 000 коли на ток заради канцерогенен материал

Германският производител Volkswagen още не се е възстановил от скандала с манипулираните дизелови двигатели от 2015 г. , но е на път да се забърка в нов, който също може да има сериозни последици, съобщава немското издание Wirtschaftswoche.

Volkswagen влиза в нов скандал – този път с електромобили

След Дизеглейт компанията обяви, че се насочва към развитие на електромобили и хибриди, за да се подготви за бъдещето и да се опита да изчисти света от замърсяване. Оказва се обаче, че предстои изтлеглянето на 124 000 електрически и хибридни коли на марката, като за това настоява Федералната агенция за автомобилен транспорт на Германия (KBA).

Според информацията на медиите, проблемът е в системите за зареждане на автомобилите, които съдържат канцерогенен метал. Акцията вероятно ще лъде разширена и ще засегне моделите на ток на още два производителя - Audi и Porsche.

Още през май от Volkswagen обявиха, че спират производството на хибрида Golf GTE, като посочената причина бяха големият брой поръчки. Тогава беше обявено, заводите на компанията работят на пълни обороти, за да може да се справят с търсенето, като поръчки за хибрида ще започнат да се приемат отново след няколко месеца.

Сега се оказва, че зарядните на този и други електрифицирани модели на концерна съдържат 0.008 грама кадмий, който е добре изолиран и не представлява директен риск за хората. В същото време обаче той оказва пряко въздействие на околната среда, когато се наложи автомобилът да бъде бракуван.

Официално от Volkswagen все още не са обявили сервизна акция заради проблема, така че производството на електромобили и хибриди ще продължи. Още повече, че инженерите на компанията вече са заменили кадмия с друг материал, който е безопасен за хората. Освен Golf GTE в сервизите ще бъдат привикани със сигурност електрическите e-Golf, e-Up! и хибридният Passat GTE.

Снимка: Volkswagen

Още по темата
  • Porsche вкарва 60 000 дизелови SUV в сервизите
  • Audi изтегля 1,16 млн. коли в сервизите си

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен денМожете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн