VW Golf получава мотор от Audi RS3?

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » VW Golf получава мотор от Audi RS3?

VW Golf получава мотор от Audi RS3?

Германците подготвят прощална топ-версия на седмото поколение на модела

До края на жизнения цикъл на седмото поколение на VW Golf остава около година и затова появата на супермощен прототип на Северната дъга на „Нюрбургринг” беше прието като изненада. Става въпрос за версия на Golf R, но задвижван от 5-цилиндровия мотор на Audi RS3.

Golf 7 получава мотор от Audi RS3?

Само ще припомним, че преди 4 години в Китай се появи концепцията R400, но с 2,0-литров турбо мотор, но след това избухна „Дизелгейт” и всякакви екзотични проекти бяха зачеркнати, за да се пестят разходи.

Папараците заснеха двама тест-пилоти на VW да се сменят зад волана на прототипа, които са потвърдили пред любопитни фенове, че колата е с мотор от RS3, но са допълнили само, че с него легендарното трасе е „страхотно забавно”. Все пак, става въпрос за 2,5-литровия TFSI турбо мотор на Audi, който се отличава с уникален звук и осигурява впечатляващата мощност от 400 конски сили.

Все още обаче няма сигурна информация какво точно ще представлява следващия Golf R – дали наистина ще е хибрид или пък ще използва страхотния мотор от RS3. Или пък просто във Volkswagen подготвят специална серия за края на производството на Golf 7, за която отсега е сигурно, че ще бъде разпродадена в момента, в който търговците отворят поръчките за хот-хеча.

Пазарният сегмент на хот-хечовете изживява вълнуващ ренесанс, като към него освен традиционните играчи се насочиха и компании, които иначе нямат кой знае какви традиции в тази насока – като Hyundai, но пък тиражите не са малки, а и интересът на клиентите, които искат по-мощен и по-спортен модел за ежедневно каране продължава да расте.

Още по темата
  • Новият VW Golf остава без комби

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен денМожете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн