VW плаща по $33 000 на засегната кола

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » VW плаща по $33 000 на засегната кола

VW плаща по $33 000 на засегната кола

Това е близо 10 пъти повече от най-високата изплащана сума в бранша

Германският автомобилен концерн Volkswagen е готов да плати близо 10 пъти повече от най-високата изплащана сума като извънсъдебно споразумение досега в бранша, за да изкупи своите грехове с фалшифицирането на изхвърляните в атмосферата вредни емисии, съобщава MarketWatch, позовавайки се на документите, които компанията е представила в съда.
VW плаща по $33 000 на засегната кола
Снимка: Ройтерс

Автомобилният производител ще изплати 14,7 млрд. долара в САЩ. Планът включва 10,3 млрд. долара под формата на компенсации за собствениците на автомобили и 2,7 млрд. долара за Фонда за защита на околната среда. Други 2 млрд. долара са предназначени за инициативи, свързани с незамърсяващи автомобили.

Ако бъде одобрен, планът ще позволи около 475 000 дизелови превозни средства да бъдат изкупени обратно от дружеството или да бъдат модифицирани според стандартите за емисиите.

От компанията посочват още, че дори и собствениците, които са продали своите автомобили, също ще получат компенсация, а тя трябва да бъде изплатена до декември 2018 г. Изплащаната сума ще варира между 12 500 до почти 33 хил. долара в зависимост от модела и годината на производство.

Компанията обяви, че е отделила 18 млрд. долара за финансови санкции, свързани със скандала. Той избухна през септември 2015 г., когато беше открито, че Volkswagen фалшифицира тестовете за емисиите на 11 млн. автомобила.

Около 15 млрд. долара общо са плащали други автомобилни производители за неизправни превозни средства. След като изтегли 5 млн. коли през 2009 и 2010 г. за неизправност, довела до 93 жалби след смъртни случаи, Toyota плати 1,4 млрд. евро за уреждане на делото и 1,2 млрд. долара глоба към Министерството на правосъдието.

General Motors също се изправи пред подобни разходи след 120 смъртни случаи заради проблеми със запалването, което доведе до изтеглянето на 2 млн. автомобила през 2014 г. глоба в размер на 2 млрд. долара за потребителски компенсации и 900 млн. долара под формата на федерално наказание.

Въпреки огромните разходи за Volkswagen експертите от индустрията очакват автомобилният производител да се възстанови напълно след скандала.

Още по темата - в Investor.bg


Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн