VW разкри сумите за засегнатите коли в САЩ

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » VW разкри сумите за засегнатите коли в САЩ

VW разкри сумите за засегнатите коли в САЩ

Клиентите могат върнат или запазят автомобила си. И в двата случая получават пари

Германският концерн VW Group направи съществена крачка за разрешаване на проблема с автомобилите с манипулирани екологични данни в САЩ. Компанията стартира онлайн конфигуратор, чрез който всеки може провери какво обезщетение ще получи.
VW обяви обезщетенията за засегнатите коли в САЩ
Снимка: Volkswagen

Собствениците на въпросните автомобили могат да избират между това да върнат обратно колата си на производителя или да я запазят. И в двата случая те ще получат пари от VW Group.

Ако клиентът реши да запази автомобила си, машината ще премине през ремонт, като собственикът й ще получи обезщетение. Размерът на сумата зависи от модела и оборудването, от изминатия пробег, от екстрите и от щата, в който е закупена.

Така например, собственик на Golf TDI от Мичиган (2011 година, автоматична трансмисия и пробег между 50 001 и 55 000 мили) може да върне колата си на производителя и да получи сумата от 19 877 долара. Ако реши да я запази, клиентът ще трябва да изчака сервизната акция, като концернът ще му предостави обезщетение в размер на 5 802 долара.

Към момента такова решение е налично единствено за колите на концерна с 2,0-литров дизелов двигател. Това са около 475 000 автомобила с марка Volkswagen - Beetle и Beetle Convertible (2013-2015), Golf (2010-2015), Golf SportWagen (2015), Jetta (2009-2015), Jetta SportWagen (2009-2014), Passat (2012-2015), както и Audi A3 (2010-2013, 2015).

Регулаторът в САЩ не прие предложените от VW Group ремонти за 3,0-литровия дизел, като ги определи като"непълни и недостатъчни в много области". С въпросния двигател са оборудвани около 85 000 реализирани на пазара в САЩ автомобили от марките VW, Porsche и Audi.

Що се отнася до клиентите в Европа, за тях обезщетения не се предвиждат. Компанията вече стартира сервизна акция за 2,0-литровия дизел, като предстои да бъде обявена такава и за другите засегнати агрегати.

Общият брой на засегнатите от скандала автомобили в световен мащаб е 8,5 млн.


Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн